امروزه یکی از هیجان انگیز ترین تفریحات مردم این است که محیط ها، رستوران ها و کافی شاپ های جدید و خاص را امتحان کنند و ضمن غذا خوردن و چشیدن مزه های جدید و بی نظیر، اوقات خوشی را در کنار دوستان یا خانواده ی خود سپری نمایند. به وجود آمدن این تغییر در سبک زندگی و طرز فکر عموم مردم جامعه، باعث افزایش میزان تمایل و استقبال آنان برای صرف نمودن غذا در خارج از منزل و متعاقبا راه اندازی کسب و کار های جدید تر و بهتر در زمینه ی رستوران داری شده است و به همین دلیل شاهد افزایش تعداد این فضا ها در شهر های مختلف هستیم که بیش از اندازه ی قابل تصور مورد توجه علاقمندان قرار گرفته اند. آشنایی با انواع رستوران ها مسئله ای است که هم برای فرد مراجعه کننده به عنوان مشتری و هم برای شخصی که قصد راه اندازی چنین بیزینسی را دارد.، مفید خواهد بود. در یکی دیگر از سری مقالات سایت گروه سر آشپزان برتر سعی داشته ایم که انواع رستوران را به شما عزیزان معرفی نماییم تا از این به بعد گزینه های پیش رویتان را با دقت بیشتری انتخاب نموده و یا اگر قصد راه اندازی رستوران را دارید، بتوانید تشخیص بدهید که با توجه به علایق و سلایق شما، میزان بودجه و شرایطتان، فعالیت در کدام زمینه برایتان بهتر است.
به نظر شما رستوران های زنجیره ای تا چه حد محبوب هستند؟
یکی از کسب و کار های بسیار پر رونق و همیشه پر مخاطب، بیزینس های زنجیره ای هستند، به این صورت که در قالب یک مجموعه با شرایط و قوانین یکسان و دارای شعبات مختلف در شهر های متعددی مشغول به کار و ارائه ی خدمات غذایی به مردم می باشند. با یک بررسی کلی و مشاهده ی میزان استقبال مردم از چنین مشاغلی، احتمالا می توانید نتیجه گیری کنید که این کسب و کار از میزان محبوبیت زیادی برخوردار است اما آیا واقعا این مسئله در خصوص همه ی بیزینس های زنجیره ای صدق می کند؟
کسانی که قصد راه اندازی رستوران را دارند با چنین دغدغه ای مواجه هستند که بر اساس میزان توانمندی ها و بودجه ی مالی خود با کدامین برند مطرح در این حوزه قرارداد ببندند و چگونه می توان تشخیص داد که همکاری با کدام کسب و کار مرتبط با خوراک و رستوران می تواند موفقیت کاری آن ها را تضمین نماید؟ اگر شما نیز قصد فعالیت در چنین شغلی را دارید ولی از اطلاعات کافی بهره مند نیستید، کارشناسان و مشاوران گروه سر آشپزان برتر می توانند راهنمای شما باشند.
آنچه باید در مورد راه اندازی رستوران های تمام سرویس بدانید.
بدون شک تقسیم بندی انواع رستوران در نظر مخاطبان بسیار متفاوت از تقسیم بندی حرفه ای آن ها در حوزه ی چنین کسب و کاری می باشد. مخاطب معمولا بر اساس آن چه می بیند و تجربه می نماید، قیمت های غذا ها، نوع و مزه و کیفیت آن ها در مورد یک مجموعه قضاوت می نماید اما کسانی که می خواهند در این زمینه، کاری را راه اندازی کنند، باید از لحاظ فنی و تخصصی نسبت به تعدد و تفاوت انواع رستوران ها اطلاعات لازم را کسب نمایند. تقریبا اکثر رستوران هایی که تاسیس می شوند، از نوع تمام سرویس هستند با ویژگی های مشترکی مثل:
- اختصاص یک میز به مشتری جهت سرو غذای وی
- سفارش گیری غذا از مشتریان توسط یکی از پرسنل
- انتخاب اشخاص مختلف به عنوان نیروی کار و پرسنل با وظایف متفاوت و سمت های مختلفی مثل پیشخدمت، میزبان و …
اما اگر بخواهیم به یک تفاوت عمده اشاره کنیم، باید بگوییم که برخی از رستوران ها Fine dining و برخی دیگر از نوع dining relax هستند که هر دو به عنوان یک غذاخوری در دسترس مشتریان می باشند.
ویژگی های انواع رستوران Fine dining
این رستوران ها به عنوان یک غذاخوری شیک و تجملاتی در بسیاری از شهر ها وجود دارد که معمولا از دکوراسیونی زیبا و خاص، سبک سرویس دهی حرفه ای، دیزاین تخصصی غذا بهره مند هستند. کسانی که به فکر راه اندازی چنین کسب و کاری هستند، معمولا سعی می کنند تا نکات خاصی را در آن بگنجانند که باعث متمایز شدن مجموعه نسبت به سایر همکاران و رقیبان شود، برای همین در تلاشند تا با معروف ترین و حرفه ای ترین سرآشپز ها و پرسنل با سابقه، آموزش دیده و حرفه ای همکاری کرده و در روش تهیه ی غذا ها و همچنین سرو آن ها نوآوری ایجاد نمایند و به این شیوه رضایت مشتریان و مخاطبان را به دست آورند. بدیهی است که در انواع رستوران Fine dining با فضایی متفاوت و دکوراسیون و نورپردازی زیبا مواجه شوید و به طور واضح حس کنید که این مجموعه خواسته است تا با کنار هم چیدن پارامتر های مختلف تجربه ای خاص و به یاد ماندنی برایتان رقم بزند. البته باید ذکر کنیم که هزینه ها در این نوع از رستوران بسیار بالا تر از سایرین است؛ چه برای شخص کارفرما که می خواهد چنین بیزینسی را راه اندازی نماید و چه برای مشتریانی که برای صرف غذا به این مکان خواهند آمد.
ویژگی های انواع رستوران Casual dining
بسیاری از مجموعه های فعال در قالب رستوران که در سطح شهر ملاحظه می شوند، از این نوع هستند که مورد پسند تمامی اقشار جامعه بوده و از لحاظ کلاس قیمت به گونه ای هستند که اکثر افراد تمایل به مراجعه به آن جا را دارند. در برخی از انواع غذاخوری های کژوال، غذا ها به صورت بوفه یا سلف سرویس هم در دسترس مشتریان قرار می گیرند و به طور کلی هزینه های راه اندازی رستوران های Casual dining و همچنین کلاس قیمت آن برای مشتریان نسبت به نوع Fine dining بسیار مناسب تر می باشد و به همین دلیل معمولا مخاطبان بیشتری مخصوصا به صورت خانوادگی و دسته جمعی دارند. طراحی دکوراسیون رستوران، میزان حرفه ای بودن پرسنل رستوران، کیفیت غذا ها و نحوه ی سرویس دهی آن ها نیز قابل قبول می باشد اما طبیعتا به کیفیت نوع قبلی نخواهد بود. قیمت ارائه ی سرویس های غذایی در انواع رستوران کژوال، معمولا با توجه به منطقه ی جغرافیایی و مکان قرار گیری آن ها متفاوت می باشد.
بدون دیدگاه