یکی از مهم ترین موارد در خصوص فراهم سازی زمینه ی موفقیت کسب و کاری نظیر رستوران داری، فست فود یا کافی شاپ این است که همه چیز را به صورت شفاف به مشتریان ارائه دهید؛ یعنی این که تمامی موارد از جمله نحوه ی کار، امکانات مجموعه، کیفیت غذاها، تنوع منو و حتی ساعات کار رستوران به صورت کامل و روشن و بدون ابهام برای مخاطبان مشخص گردد. داشتن نظم و تنظیم ساعاتی که مجموعه ی شما در طول یک روز آماده ی پذیرایی از مشتریان و سرویس دهی به مخاطبان است، از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و باعث می شود که در نزد افراد به عنوان یک مجموعه ی منظم جلوه کنید.
آمدیم، نبودید.
این عبارت شما را به یاد چه چیزی می اندازد؟ دستخط یکی از مهمان هایتان که بر روی درب خانه ی شما نوشته بود؛ آمدیم نبودید. البته که دادن اطلاع قبلی به میزبان عادت پسندیده ای است اما یک رستوران باید در ساعات مورد انتظار مشتریان، پذیرای آن ها باشد و قطعا جلوه ی بسیار بدی خواهد داشت که مشتری مراجعه کند و با درب بسته مواجه شود و یا با صحنه ای که در حال نظافت و مرتب سازی محیط هستید، از این رو در اکثر نقاط دنیا کسب و کارهای این چنینی ساعات کار منظمی را برای خود در نظر گرفته و صراحتا به مشتریان اعلام می دارند و کمتر پیش می آید که مشتری در خارج از زمان های سرویس دهی به آن مجموعه مراجعه کند. این نظم و پیروی از آن باعث می شود که همیشه مخاطبان رستوران، شما را در ایده آل ترین شرایط و آماده ی پذیرایی از مشتریان ببینند و بدون شک به این نکته واقفید که همان گونه که به نظر می آیید، در ذهن مخاطبان ماندگار خواهید شد و تصویر ذهنی مثبت مشتریان یکی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر موفقیت یک مجموعه است.
اهمیت تنظیم ساعات کاری رستوران و تاثیر آن بر پیشرفت کسب و کار
همانطور که گفتیم اگر مجموعه ی شما از بهترین دکوراسیون، حرفه ای ترین پرسنل و خوشمزه ترین غذا ها و خوراکی ها بهره مند باشند ولی از نظم کافی برخوردار نباشد، نمی توان گفت که به موفقیت چشمگیری خواهد رسید. تنظیم ساعات کاری رستوران یکی از مهم ترین اقداماتی است که پس از راه اندازی رستوران باید توسط مدیریت رستوران صورت بگیرد و به صورت یک قانون مطرح گردد تا سایر پرسنل و خدمه نیز از آن تبعیت نمایند و همچنین مشتریان بدانند که آن مجموعه در چه زمان هایی آماده ی ارائه ی سرویس است. این مورد نیز همانند سایر ملزومات و نیازمندی های یک کسب و کار تاثیر مهمی بر چگونگی نحوه ی کار و ماندگاری آن خواهد گذاشت؛ بنابراین توصیه ی اکید گروه سر آشپزان برتر به مدیران ارجمند این است که تنظیم ساعات کاری رستوران را در اولویت قرار دهند.
برای تعیین ساعت کاری رستوران به چه نکاتی توجه نمایید؟
– در ابتدا لازم است به این نکته توجه داشته باشید که در چه زمانی ( صبحانه، ناهار، شام ) درصد جذب مشتری برای مجموعه ی شما بیشتر است و بر این اساس در چه زمانی از شبانه روز آماده ی ارائه ی سرویس هستید و پر مخاطب ترین زمان ها برای صرف کدام وعده ی غذایی می باشد؟ پس اگر مجموعه ی شما دارای منویی خاص برای صبجانه یا ناهار می باشد، بدیهی است که ساعات کاری نیز به ابتدای صبح تغییر خواهد کرد. اما معمولا پرسنل رستوران هایی که وعده ی شام آماده ی پذیرایی هستند، از نیمه ی روز و بعد از ظهر در محل کار خود حاضر شده و از زمان عصر یا شب نیز مشتریان می توانند حضور یابند.
– به این نکته توجه داشته باشید که ساعات کاری رقیبان شما به چه صورت است؟ ممکن است در یک منطقه ی جغرافیایی، در برخی ساعت های یک شبانه روز رستورانی آماده ی سرویس نباشد، در حالی که تقاضا و مشتری برای بهره مندی از سرویس ها وجود دارد. چرا شما از این فرصت استفاده نکنید و به این روش زمینه ی محبوبیت و معروفیت رستوران خود را فراهم ننمایید؟ پس بررسی وضعیت کسب و کار و فعالیت رستوران های رقیب هم می تواند عاملی موثر در تعیین ساعات کاری مجموعه ی شما باشد.
– دقت داشته باشید که در برخی مناطق و شهرها قوانین عمومی خاصی برای زمان های مجاز فعالیت کسب و کار ها وجود دارد. شما باید در این خصوص اطلاعات لازم را کسب نمایید تا بتوانید مناسب ترین ساعات کاری را برای رستوران خود تعیین نمایید، به گونه ای که در آن زمان ها از حداکثر استقبال مشتریان برخوردار شده، بدون اینکه از قوانین کسب و کار و یا قوانین حاکم بر آن منطقه ی جغرافیایی تخلفی کرده باشید.
البته که در برخی از زمان ها مثل فصول سرد سال، ماه رمضان و مناسبت های تقویمی ساعات کاری رستوران شما تحت تاثیر قرار خواهند گرفت و از حالت روتین خارج خواهند شد ولی همچنان تعیین ساعت و زمان مشخص برای بازگشایی، ارائه ی سرویس و بسته شدن رستوران از اهمیت خاصی برخوردار است.
بدون دیدگاه